På ferietur med F2 og gulfilter

Om målet med denne fotograferingen var å ta de «fine» feriebildene, så hadde jeg nok byttet ut dette kameraet med noe digitalt, enten i form av en digital speilrefleks eller for den saks skyld bare benyttet kameraet på mobiltelefonen.

Nå var ikke målet akkurat dette, så derfor valgte jeg et ikon av et kamera som muligens er et av de beste fra den tiden, tilbake på 70-tallet. Dette var vel muligens det kameraet som har fulgt med flest pressefotografer ut på reportasjeturer og jeg hadde lyst til å kjenne på denne følelsen de kan ha hatt.

Bare det å ha et slikt kamera “skuddklart”, liggende godt i handa, skjerper hjernen til å betrakte verden på en litt annen måte. Med 100 ASA film , en lyssterk 50mm 1:1,4 og gulfilter finner man fort ut at man må tenke anderledes enn når man bruker et DSLR med autofokus og auto ISO.

De to filmene som ble eksponert på denne turen var begge utgått på dato. Kodak T-Max hadde en noe redusert kontrast med Agfa APX 100 satt som et skudd, begge fremkalt i 20 år gammel Agfa Rodinal.

Her er et av resultatene fra denne turen.

Synne på Playa de Maspalomas en sen kveld. Foto: Vidar Kringsjaa